Un Borrell de carretera (article d’El matí.cat)

 

El tram de l’A2 que va de Santa Maria del Camí a Cervera de Segarra porta estampat a cada rodera d’asfalt la cara del comandant Borrell i de la seva roïna estratègia en aquells cinc anys de Ministeri. L’Opció Nord, que en deien al PSC, i que pretenia desviar l’autovia uns quilòmetres enllà de l’antiga N-II per agilitzar el trànsit, va topar amb la proclama de tres Ajuntaments i d’un grup d’ecologistes i va allargar-se en un borboll deshonrós de sis anys de bajanades aquí, traduïts a Madrid en sis anys de rialla i de silenci mesquí de les últimes cuades del govern de Felipe González.

 

El resultat final, fins que l’Audiència Nacional no va fer callar el Ministre i fins que el govern central no va decidir-se a concedir les obres a un parell de constructores, van ser dotze anys d’impugnació, de desdoblament sí i de desdoblament no, van ser més de cent morts en 21 km de carretera i una gran festa a Madrid perquè, mentre nosaltres ens esgratinyàvem per un croissant i un cafè amb llet, ells podien fer ballar els 20.000 milions de pessetes que s’esmbossaven. I la Generalitat, pobreta, que bramava fermada i que veia com la cotutela de la competència no era ni tan sols projecte, ni paper mullat.

A estones som catalanets d’Ajuntament, som Ponts i som la Panadella, som botiguers barallant-se per un duret mentre ens saquegen el magatzem i fan veure que ens omplen la cartera. Hi passo sovint, per aquest tram, gairebé cada setmana, i a cada solc hi veig l’amic Borrell, al José Zaragoza i al Daniel Fernández, i hi veig un país d’objectiu mins que perd la força com una vaca cega esvalotada mentre tota aquesta colla de rèmores s’engreixa fent de pont entre les nostres misèries i l’oportunisme d’Espanya. No falla mai, abans i ara, les nostres batusses són la seva setmanada, i la inverteixen, evidentment, a untar tota aquesta llopada que volta sangonera l’antiga Nacional II, des de Madrid fins al sud de França.

Una resposta to “Un Borrell de carretera (article d’El matí.cat)”

  1. segarrenca Says:

    Molt bon article Anna! Cal trepitjar sovint aquesta via per entendre com se’ns pixen a la cara contínuament aquests de Madrid, però això va ser especialment sangnant tenint un ministre català (més aviat renegat) al capdavant del ministeri. ¡Quina gardunyada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: